hgp-logo
Engedje meg, hogy ajánljunk Önnek egy jó programot...
ugyfelkapu
ügyfélkapu
Összeállt a Bocuse d’Or mezőnye
2015.09.15
Lezárult a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázata. A neves szakemberekből álló zsűri a pályázatok értékelése után döntött arról, hogy a decemberi magyar selejtezőn kik mérhetik össze tudásukat.
A tét hatalmas, a decemberi megmérettetésen dől majd el, hogy ki jut tovább és kap lehetőséget arra, hogy képviselje hazánkat a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén. Jövő májusban Európa 20 országa versenyez hazánkban, és ha a korábbi magyar versenyzőkhöz, Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére, Lyonba.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta: „a pályázati felhívásra minden várakozást felülmúlva 19 érvényes pályázat érkezett. A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, de emellett fontos szempont volt a befektetett munka is. Olyan embert keresünk, aki képes sokat dolgozni a célért.” A Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes és Wolf András alkotta zsűri a fenti szempontok figyelembevételével választotta ki azt a 12 főt, aki a 2015. december 13-án megrendezésre kerülő magyarországi selejtezőn fogja összemérni tudását.

A selejtező részvevői:
Domján Richárd, Bock Bisztró, Budapest
Győrffy Árpád, Kollázs – Four Seasons, Budapest
Katona András, 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
Kovács Attila, Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
Mizsei János, Mák Bisztró, Budapest
Molnár Péter, Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
Pohner Ádám, Olimpia Étterem, Budapest
Sándor Rodrigo, Costes Downtown, Budapest
Sipos András, NU bistro, Budapest
Sugár Róbert, Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Szabó László, Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
Volenter István, 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

(forrás: vendeglatasmagazin.hu)
2015.09.15