hgp-logo
Engedje meg, hogy ajánljunk Önnek egy jó programot...
ugyfelkapu
ügyfélkapu
A 18 %-os kedvezményes adómérték alkalmazása
2016.12.23
A NAV decemberben közzétette, hogy milyen feltételek mellett alkalmazható január 1-étől a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs a vendéglátó szolgáltatások nyújtása során.
Csökken a vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom után fizetendő áfa 2017. január 1-jétől, mégpedig 27 százalékról 18 százalékra. A NAV a részletes állásfoglalás kiadásával próbálja segíteni a Parlament által elfogadott módosítás megértését és alkalmazását.

A kedvezményes adókulcs alkalmazásához egyidejűleg több feltételnek is meg kell felelni, melyek az alábbiak.

  • Az áfatörvény szerinti szolgáltatásnyújtásnak kell megvalósulnia

  • A szolgáltatásnak a KSH Szolgáltatások Jegyzékének 2002. szeptember 30-án érvényes besorolási rendje szerinti SZJ 55.30.1 alá kell tartoznia

  • a szolgáltatásnak étel- és helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalomra kell vonatkoznia


Felmerülő kérdések esetén örömmel segítünk Önnek a szabályozás értelmezésében és az Önre vonatkozó hatás megismerésében. Keressen bennünket bizalommal honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken.

Partnereinket a változásokkal kapcsolatban közvetlenül is tájékoztattuk, hogy a szükséges rendszermódosításokat időben elvégezhessük. Kérjük Partnereinket, hogy amennyiben még nem tették meg, a lehető legrövidebb időn belül vegyék fel velünk a kapcsolatot.

A teljes NAV tájékoztató letöltéséhez kattintson ide
2016.12.23